Höstpasta med rostad butternutpumpa och salvia
Laktosfri
Löpefri

Höstpasta med rostad butternutpumpa och salvia

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Butternutpumpa
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Salvia
5 g
Quattrocento
25 g
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
1 msk
Citron
½ st
Vatten
1 ½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Linguine
180 g
(Gluten)
Quattrocento
25 g
(Mjölk, Laktos)
Salvia
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
567 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och kärna ur butternutpumpa och skär i cm-tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills pumpan fått fin färg.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Skiva bananschalottenlök och vitlök tunt. Strimla salvia. Finriv quattrocento. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och salvia ca 3 min, tills löken är mjuk.
Lägg över i en mixerbunke och tillsätt hälften av den rostade pumpan, riven quattrocento, pressad citronsaft (ca 1 msk), vatten, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
Blanda den kokta pastan med pumpapurén. Servera toppad med rostad pumpa, hyvlad quattrocento och färsk salvia.
Smaklig måltid!