Laktosfri
Löpefri
Höstpasta med rostad butternutpumpa och salvia
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Butternutpumpa
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Salvia
5 g
Quattrocento
25 g
Olivolja
1 msk
Citron
½ st
Vatten
1 ½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Linguine
180 g
Quattrocento
25 g
Salvia
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 567 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och kärna ur butternutpumpa och skär i cm-tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills pumpan fått fin färg.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Skiva bananschalottenlök och vitlök tunt. Strimla salvia. Finriv quattrocento. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och salvia ca 3 min, tills löken är mjuk.
Lägg över i en mixerbunke och tillsätt hälften av den rostade pumpan, riven quattrocento, pressad citronsaft (ca 1 msk), vatten, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
Blanda den kokta pastan med pumpapurén. Servera toppad med rostad pumpa, hyvlad quattrocento och färsk salvia.
Smaklig måltid!