Hamburgare med senapsdressing och rostad palsternacka
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- olivolja
- salt
- ströbröd
- svartpeppar
- vatten
Palsternacka
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
Dijonsenap
1 msk
Flytande honung
½ msk
Salt
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Ströbröd
1 msk
Vatten
1 msk
Dijonsenap
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Hamburgerbröd
2 st
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 615 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 57 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Rosta gärna hamburgerbröden i en torr, het stekpanna.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta palsternacka och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med dijonsenap (eller din favoritsenap), honung, lite salt och nymald svartpeppar.
Skiva tomat och bananschalottenlök, lägg upp på ett fat.
Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, dijonsenap, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till 2 burgare. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek burgarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Fyll hamburgerbröd (se tips!) med mixsallad, tomat, lök och dressing. Servera med rostad palsternacka!
Smaklig måltid!