Hamburgare med senapsdressing och rostad palsternacka

Hamburgare med senapsdressing och rostad palsternacka

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vatten
Palsternacka
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Flytande honung
½ msk
Salt
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Ströbröd
1 msk
Vatten
1 msk
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Hamburgerbröd
2 st
(Gluten)
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
615 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
57 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Rosta gärna hamburgerbröden i en torr, het stekpanna.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta palsternacka och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med dijonsenap (eller din favoritsenap), honung, lite salt och nymald svartpeppar.
Skiva tomat och bananschalottenlök, lägg upp på ett fat.
Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, dijonsenap, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till 2 burgare. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek burgarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Fyll hamburgerbröd (se tips!) med mixsallad, tomat, lök och dressing. Servera med rostad palsternacka!
Smaklig måltid!