Stekt laxfilé med grön spenatrisotto och rostade gulbetor
30-40
Laktosfri
Utan gluten

Stekt laxfilé med grön spenatrisotto och rostade gulbetor

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger

Rostade gulbetor

Gulbetor
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Babyspenat
25 g

Spenatrisotto

Vatten
6 ½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Babyspenat
40 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Salt
Svartpeppar

Stekt lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 746 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 84 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade gulbetor: Skala och skär gulbetor i små klyftor. Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills betorna känns mjuka. Blanda de rostade betorna med babyspenat precis innan servering.
  3. Buljong till risotto: Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen.
  4. Spenatblandning till risotto: Lägg babyspenat och ca ½ dl av den varma kycklingbuljongen i en mixerbehållare. Mixa till en röra med stavmixer.
  5. Spenatrisotto: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs all lök och risottoris ca 2 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
  6. Stekt lax: Krydda laxfilé runt om med lite salt. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Stek laxen ca 2 min per sida, tills den är klar.
  7. Finriv parmesanost. Rör ner spenatblandningen och riven parmesan i risotton. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera direkt med stekt lax och rostade gulbetor.