Laktosfri
Utan gluten
Stekt laxfilé med grön spenatrisotto
och rostade gulbetor4.13 (821)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Gulbetor
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Babyspenat
25 g
Vatten
6 ½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Babyspenat
40 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Parmesanost
1 bit
Salt
Svartpeppar
Laxfilé
2 st
Salt
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 740 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 83 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och skär gulbetor i små klyftor. Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills betorna känns mjuka. Blanda de rostade betorna med babyspenat precis innan servering.
Koka upp vatten, grönsaksbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen.
Lägg babyspenat och ca ½ dl av den varma kycklingbuljongen i en mixerbehållare. Mixa till en röra med stavmixer.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs all lök och risottoris ca 2 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
Krydda laxfilé runt om med lite salt. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Stek laxen ca 2 min per sida, tills den är klar.
Finriv parmesanost. Rör ner spenatblandningen och riven parmesan i risotton. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera direkt med stekt lax och rostade gulbetor.
Smaklig måltid!