Gyros på kalkon i tortillabröd med päronsallad och tzatziki
4.01 (611)
Under 20 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitvinsvinäger
Gurka
½ st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Kalkonfärs
300 g
Torkad oregano
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Spiskummin
½ msk
Dijonsenap
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Salt
2 krm
Chili flakes
Vatten
½ dl
Bananschalottenlök
1 st
Päron
1 st
Ruccola
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flingsalt
Tortillabröd
½ förp
Gurka
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 609 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 60 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Lägg gurkan i en skål och blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kalkonfärs på hög värme ca 3 min. Tillsätt torkad oregano, paprikapulver, spiskummin, dijonsenap, tomatpuré, salt, lite chili flakes (valfritt) och vatten. Sjud ca 4 min. Smaka eventuellt av med lite salt och chili flakes.
Skiva bananschalottenlök och skär päron i tunna klyftor. Lägg i en salladsskål och blanda ner ruccola, vitvinsvinäger och flingsalt.
Fyll tortillabröd med päronsallad, gyros och tzatziki.
Smaklig måltid!