Gyros på kalkon i tortillabröd med päronsallad och tzatziki

Gyros på kalkon i tortillabröd med päronsallad och tzatziki

4.01 (611)
Under 20 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Gurka
½ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Kalkonfärs
300 g
Torkad oregano
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Spiskummin
½ msk
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Tomatpuré
1 msk
Salt
2 krm
Chili flakes
Vatten
½ dl
Bananschalottenlök
1 st
Päron
1 st
Ruccola
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flingsalt
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Gurka
½ st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
609 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
60 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Lägg gurkan i en skål och blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kalkonfärs på hög värme ca 3 min. Tillsätt torkad oregano, paprikapulver, spiskummin, dijonsenap, tomatpuré, salt, lite chili flakes (valfritt) och vatten. Sjud ca 4 min. Smaka eventuellt av med lite salt och chili flakes.
Skiva bananschalottenlök och skär päron i tunna klyftor. Lägg i en salladsskål och blanda ner ruccola, vitvinsvinäger och flingsalt.
Fyll tortillabröd med päronsallad, gyros och tzatziki.
Smaklig måltid!