Halloumiwraps med hummus och rostade grönsaker
Löpefri

Halloumiwraps med hummus

och rostade grönsaker
Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Zucchini
½ st
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Kikärtor
1 förp
Citron
½ st
Vitlök
1 klyfta
Vatten
¾ dl
Spiskummin
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Halloumi
200 g
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
749 kcal
Fett:
34 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Spara gärna kikärtsspadet och använd istället för vatten i hummusen. Då blir den extra len!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skär zucchini i halvmånar. Klyfta röd paprika och rödlök. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills grönsakerna fått fin färg.
 Häll av och skölj kikärtor (se tips!). Lägg i en mixerbunke och tillsätt pressad citronsaft, pressad vitlök, vatten, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
Värm tortillabröden i en torr och het stekpanna. Linda in de varma bröden i en ren kökshandduk.
Skiva halloumi. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek halloumin ca 2 min per sida, tills den fått fin färg.
Servera de varma bröden fyllda med hummus, mixsallad, rostade grönsaker och halloumi.
Smaklig måltid!