Löpefri
Halloumiwraps med hummus
och rostade grönsakerNytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Zucchini
½ st
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Kikärtor
1 förp
Citron
½ st
Vitlök
1 klyfta
Vatten
¾ dl
Spiskummin
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tortillabröd
½ förp
Halloumi
200 g
Olivolja
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 749 kcal
- Fett:
- 34 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Spara gärna kikärtsspadet och använd istället för vatten i hummusen. Då blir den extra len!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär zucchini i halvmånar. Klyfta röd paprika och rödlök. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills grönsakerna fått fin färg.
Häll av och skölj kikärtor (se tips!). Lägg i en mixerbunke och tillsätt pressad citronsaft, pressad vitlök, vatten, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
Värm tortillabröden i en torr och het stekpanna. Linda in de varma bröden i en ren kökshandduk.
Skiva halloumi. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek halloumin ca 2 min per sida, tills den fått fin färg.
Servera de varma bröden fyllda med hummus, mixsallad, rostade grönsaker och halloumi.
Smaklig måltid!