Utan gluten
Vegetariskt
Halloumi-tandoorispett med saffransris och raita
Nytt recept
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- grillspett
- mjölk
- olja
- salt
- vatten
Halloumi
180 g
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Tandoori masalakrydda
½ msk
Matyoghurt
½ dl
Olja
1 tsk
Grillspett
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Basmatiris
150 g
Mjölk
1 dl
Vatten
3 dl
Saffran
1 förp
Salt
1 krm
Koriander
10 g
Matyoghurt
1 dl
Flytande honung
1 tsk
Salt
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 723 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Skölj riset under rinnande vatten minst 1 min för att få bort en del av stärkelsen. Då blir riset fluffigare!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär halloumi och röd paprika i stora bitar. Klyfta rödlök. Blanda tandoori masalakrydda med matyoghurt och neutral olja i en bunke. Blanda ner halloumi, paprika och rödlök.
Trä halloumi- och grönsaksbitar på grillspett. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grilla i övre delen av ugnen ca 20 min. Vänd på spetten efter halva tiden. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna, så spetten får fin färg.
Skölj basmatiris (se tips!). Koka upp mjölk, vatten, saffran, salt och ris i en kastrull. Låt koka utan lock ca 5 min, tills små hål bildas i riset. Sätt på locket och låt koka på svag värme ytterligare ca 5 min.
Grovhacka all koriander, spara hälften till servering. Blanda matyoghurt, hälften av koriandern och flytande honung i en skål. Smaka av med lite salt.
Servera halloumi-tandoorispett med saffransris, resten av den hackade koriandern och raita.
Smaklig måltid!