Löpefri
Halloumiburgare med pico de gallo
och guacamoleNytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vitlök
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Chili flakes
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Koriander
20 g
Lime
½ st
Chili flakes
2 krm
Salt
2 krm
Avokado
1 st
Lime
½ st
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Halloumi
150 g
Olivolja
Hamburgerbröd
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 716 kcal
- Fett:
- 34 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatis i tunna stavar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Tärna tomat fint och finhacka rödlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft, chili flakes och salt.
Halvera, kärna ur och mosa avokado i en skål. Blanda med pressad limesaft, pressad vitlök och salt.
Skär halloumi i 4 skivor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin ca 3 min per sida, tills den fått fin färg. Värm sedan hamburgerbröden hastigt med snittytan nedåt i den använda pannan.
Toppa den rostade potatisen med lite chili flakes. Fyll bröden med guacamole, halloumi och pico de gallo. Servera med rostad potatis och resten av pico de gallon och guacamolen.
Smaklig måltid!