Halloumi- och kikärtsbiffar med morotstzatziki
Löpefri
Utan gluten

Halloumi- och kikärtsbiffar med morotstzatziki

Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • bakplåtspapper
  • balsamvinäger
  • flingsalt
  • olivolja
  • salt
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vitlök
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Morot
1 st
Matyoghurt
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Halloumi
100 g
(Mjölk, Laktos)
Bananschalottenlök
1 st
Kikärtor
1 förp
Ägg
1 st
(Ägg)
Spiskummin
1 ½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Ströbröd
½ dl
Olivolja
Rödlök
½ st
Tomat
1 st
Olivolja
½ msk
Balsamvinäger
½ msk
Flingsalt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
728 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Ta hjälp av ett dl mått när du formar biffarna!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Grovriv halloumi. Skala och finriv morot och bananschalottenlök. Häll av och skölj kikärtor. 
Lägg småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min. Rör om efter halva tillagningstiden. 
Lägg matyoghurt i en skål. Rör ner riven morot, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. 
 Lägg kikärtor i en mixerbunke. Tillsätt riven lök, ägg, spiskummin, torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa till en grov smet med stavmixer. Blanda med riven halloumi och ströbröd (tillsätt lite vatten om smeten blir för torr). Forma smeten till 4 biffar, se tips!
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme ca 3 min per sida, tills de har fått fin färg. Dra stekpannan från värmen. 
Skiva rödlök tunt. Skär tomat i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med olivolja, balsamvinäger, flingsalt och lite nymald svartpeppar.
Servera nystekta kikärtsbiffar med rostad potatis, tomatsallad och morotstzatziki. 
Smaklig måltid!