Löpefri
Utan gluten
Grönsaksspett med fetaostkräm och rostad potatis
4.14 (154)
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- grillspett
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Fetaost
100 g
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Citron
1 st
Olivolja
1 msk
Flytande honung
2 förp
Dijonsenap
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ruccola
65 g
Zucchini
1 st
Röd paprika
2 st
Rödlök
2 st
Färsklök
1 knippe
Champinjoner
200 g
Vitlök
4 klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
Grillspett
6 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 543 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 59 g
- Protein: 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Vill du grilla, tänd grillen och lägg grillspetten i blöt.
Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper, halvera eventuellt stora potatisar. Blanda med olivolja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Smula fetaost i en skål. Blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda pressad citronsaft, olivolja, flytande honung, dijonsenap, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. Blanda dressingen med ruccola vid servering.
Skär zucchini i tjocka halvmånar och röd paprika i stora tärningar. Skär rödlök i stora klyftor. Blanda grönsaker och champinjoner med pressad vitlök, olivolja och lite salt. Trä upp på grillspett. Salladslöken kan grillas separat om de är små till storleken.
Grilla spetten tills grönsakerna är mjuka och fått fin färg. Du kan också lägga dem på en plåt med bakplåtspapper och rosta högt upp i ugnen ca 15 min, gärna med grilleffekt de sista minuterna.
Servera grönsaksspett med rostad potatis, fetaostkräm och ruccolasallad.
Smaklig måltid!