Vegetariskt
Grönkålspaj med Västerbottensost
Nytt recept
Under 50 min
6 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
Grönkål
100 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Smör
Pajdeg
1 st
Ägg
3 st
Vispgrädde
1 dl
Crème fraiche
1 dl
Västerbottensost
150 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 387 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 18 g
- Protein:
- 11 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Tryck ut pajdegen i en smord pajform (ca 26 cm i diameter). Nagga pajdegen i botten med en gaffel och ställ in i ugnen ca 10 min.
Repa grönkålen från stammen. Finstrimla kålen. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs kålen ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Grovriv Västerbottensost. Vispa ihop ägg, vispgrädde och crème fraiche i en rymlig bunke. Tillsätt riven Västerbottensost och fräst grönkål, smaka av med salt och lite nymald svartpeppar. Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 15-20 min, tills pajen har stelnat.
Låt pajen svalna något. Servera på julbordet.
Smaklig måltid!