Laktosfri
Grön bolognese - köttfärssås med zucchini, pasta och pecorino
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- sambal oelek
- socker
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Olivolja
½ msk
Nötfärs
250 g
Zucchini
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Pizzasås
1 förp
Vatten
½ dl
Köttbuljong
1 påse
Tomatpuré
2 msk
Rödvinsvinäger
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Socker
1 tsk
Torkad oregano
1½ tsk
Linguine
200 g
Riven pecorino
25 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 728 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 86 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
Grovriv zucchini. Hacka schalottenlök.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Stek nötfärs på hög värme ca 3 min. Tillsätt zucchini, schalottenlök, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Stek ytterligare ca 3 min.
Rör ner pizzasås, vatten, smulad köttbuljong, tomatpuré, rödvinsvinäger, sambal oelek (efter egen smak), socker och torkad oregano. Koka upp och sjud ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Blanda avhälld linguine med grön bolognese direkt i stekgrytan.Toppa med riven pecorino.
Smaklig måltid!