Grillkryddad kyckling med bulgursallad

Grillkryddad kyckling

med bulgursallad
3.9 (221)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olivolja
  • bakplåtspapper
  • vitvinsvinäger
Kycklingfilé
300 g
Three spices
½ påse
Persillade
½ påse
(Svaveldioxid)
Salt
½ tsk
Olivolja
1 msk
Bakplåtspapper
1 st
Bulgur
125 g
(Vete)
Grönsaksbuljong
1 påse
Bladpersilja
20 g
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 545 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Protein: 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skär ett snitt i kycklingfiléernas tjockaste del. Lägg ner kycklingen i en bunke och krydda med salt, three spices, persillade och olivolja. Gnid in kryddorna ordentligt och lägg över kycklingen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot grönsaksbuljong.
Grovhacka bladpersilja. Tärna tomat och snackgurka. Blanda nykokt bulgur med tomat, gurka, mixsallad, olivolja, vitvinsvinäger och lite salt. Toppa bulgursalladen med hackad persilja.
Servera grillkryddad kyckling med bulgursallad och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!