Grillad torskfilé med dragonaioli och ljummen fänkålssallad
Laktosfri
Utan gluten

Grillad torskfilé med dragonaioli och ljummen fänkålssallad

4.12 (1177)
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • flytande honung
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Vitlök
½ klyfta
Torkad dragon
½ msk
Salt
½ krm
Svartpeppar
Fänkål
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Flytande honung
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Mâchesallad
65 g
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Olivolja
Salt
2 krm
Småpotatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 521 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du grilla, tänd grillen i god tid!

Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Blanda majonnäs, pressad vitlök, torkad dragon, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Strimla fänkål och bananschalottenlök. Fräs grönsakerna i lite olivolja i en stekpanna ca 2 min, tills fänkålen blivit mjuk. Tillsätt honung och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg över på ett fat.
Skär torskfilé i portionsbitar. Torka av med lite hushållspapper. Gnid in fisken med lite olivolja och krydda med salt.
Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Grilla eller stek fisken ca 2 min per sida, tills fisken är klar.
Blanda de frästa grönsakerna med mâchesallad. Servera till grillad torsk, dragonaioli och kokt potatis.
Smaklig måltid!