Grillad salsiccia med napolirisoni och fänkål- och ruccolasallad
Laktosfri

Grillad salsiccia med napolirisoni och fänkål- och ruccolasallad

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Risoni
180 g
(Vete)
Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Rödvinsvinäger
½ msk
Kycklingbuljong
1 påse
Chili flakes
ca 1-2 krm
Torkad oregano
1 tsk
Svartpeppar
Salt
Fänkål
1 st
Flingsalt
Svartpeppar
Rödvinsvinäger
1 msk
Olivolja
1 msk
Ruccola
30 g
Salsicciakorv
200 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
710 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
82 g
Protein:
32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Vill du grilla, tänd grillen!
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till risonikoket i punkt 5.
Hacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull och fräs lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten, rödvinsvinäger, smulad kycklingbuljong, chili flakes (efter egen smak), torkad oregano och lite nymald svartpeppar. Sjud till servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
 Skiva fänkål tunt (gärna på mandolin) och lägg i en salladsskål. Blanda ner lite flingsalt, nymald svartpeppar, rödvinsvinäger och olivolja. Vänd ner ruccola precis innan servering.
 Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. 
Grilla salsicciakorvarna på medelvärme (eller stek i en stekpanna med lite olivolja) ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Häll av risonin och blanda ner den i tomatsåsen. Servera med grillad salsiccia och fänkål- och ruccolasallad. 
Smaklig måltid!