Grillad fläskkarré med krämig risoni och tomatsallad

Grillad fläskkarré med krämig risoni och tomatsallad

4.08 (147)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Tomat
2 st
Rädisor
1 förp
Rödlök
½ st
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Risoni
150 g
(Vete)
Färskost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Persillade
1 tsk
(Svaveldioxid)
Salt
Svartpeppar
Fläskkarré
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 774 kcal
  • Fett: 39 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Vill du grilla, tänd grillen!
Skär tomat i mindre bitar och halvera rädisor. Strimla rödlök. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger, olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. 
Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka ca 8 min. Rör om då och då. Spara ca 1 dl buljong när du häller av risonin.
 Skär fläskkarré i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Grilla köttet eller stek i en stekpanna med lite olivolja ca 4 min per sida, tills köttet är helt genomstekt.
 Blanda avhälld risoni med färskost och persillade. Tillsätt lite av den sparade buljongen (ca 2 msk). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera nygrillad fläskkarré med krämig risoni och tomatsallad.
Smaklig måltid!