Grillad fläskkarré med krämig risoni och tomatsallad
4.08 (147)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vitvinsvinäger
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Tomat
2 st
Rädisor
1 förp
Rödlök
½ st
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Risoni
150 g
Färskost
100 g
Persillade
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Fläskkarré
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 774 kcal
- Fett: 39 g
- Kolhydrater: 63 g
- Protein: 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Vill du grilla, tänd grillen!
Skär tomat i mindre bitar och halvera rädisor. Strimla rödlök. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger, olivolja, lite salt och nymald svartpeppar.
Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka ca 8 min. Rör om då och då. Spara ca 1 dl buljong när du häller av risonin.
Skär fläskkarré i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Grilla köttet eller stek i en stekpanna med lite olivolja ca 4 min per sida, tills köttet är helt genomstekt.
Blanda avhälld risoni med färskost och persillade. Tillsätt lite av den sparade buljongen (ca 2 msk). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera nygrillad fläskkarré med krämig risoni och tomatsallad.
Smaklig måltid!