Grillad fläskkarré med krämig risoni och tomatsallad

Grillad fläskkarré

med krämig risoni och tomatsallad
4.08 (147)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Tomat
2 st
Rädisor
1 förp
Rödlök
1 st
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Risoni
150 g
(Vete)
Färskost
125 g
(Mjölk, Laktos)
Persillade
1 tsk
(Svaveldioxid)
Salt
Svartpeppar
Fläskkarré
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
749 kcal
Fett:
36 g
Kolhydrater:
65 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Vill du grilla, tänd grillen!
Skär tomat i mindre bitar och halvera rädisor. Strimla rödlök. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger, olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. 
Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka ca 8 min. Rör om då och då. Spara ca 1 dl buljong när du häller av risonin.
 Skär fläskkarré i 4 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Grilla köttet eller stek i en stekpanna med lite olivolja ca 4 min per sida, tills köttet är helt genomstekt.
 Blanda avhälld risoni med färskost och persillade. Späd eventuellt med buljong om risonin känns för tjock. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera nygrillad fläskkarré med krämig risoni och tomatsallad.
Smaklig måltid!