Grillad fläskkarré
med krämig risoni och tomatsallad4.08 (147)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Tomat
2 st
Rädisor
1 förp
Rödlök
1 st
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Risoni
150 g
Färskost
125 g
Persillade
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Fläskkarré
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 749 kcal
- Fett:
- 36 g
- Kolhydrater:
- 65 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Vill du grilla, tänd grillen!
Skär tomat i mindre bitar och halvera rädisor. Strimla rödlök. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger, olivolja, lite salt och nymald svartpeppar.
Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka ca 8 min. Rör om då och då. Spara ca 1 dl buljong när du häller av risonin.
Skär fläskkarré i 4 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Grilla köttet eller stek i en stekpanna med lite olivolja ca 4 min per sida, tills köttet är helt genomstekt.
Blanda avhälld risoni med färskost och persillade. Späd eventuellt med buljong om risonin känns för tjock. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera nygrillad fläskkarré med krämig risoni och tomatsallad.
Smaklig måltid!