Utan gluten
Grillad fläskkarré
med krämig potatissallad3.53 (98)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- mild senap
- salt
- svartpeppar
Citron
1 st
Matyoghurt
2 dl
Mild senap
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Fläskkarré
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Potatis
400 g
Gemsallad
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 594 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 50 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du grilla, tänd grillen i god tid!
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär gemsallad i mindre bitar. Tärna bananschalottenlök och röd paprika. Lägg grönsakerna i en salladsskål.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med mild senap, citronskal, honung, pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar.
Dela den skalade citronen. Skär fläskkarré i jämntjocka skivor. Krydda köttet med salt och ordentligt med nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en grill- eller stekpanna. Stek citronhalvorna med snittytan nedåt någon minut. Lägg över på ett fat. Stek eller grilla köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C) - se tips!
Blanda kokt potatis och dressing med grönsakerna i salladsskålen. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Pressa lite saft från den grillade citronen över fläskkarrén. Servera med krämig potatissallad.
Smaklig måltid!