Grillad fläskkarré med krämig potatissallad
Utan gluten

Grillad fläskkarré

med krämig potatissallad
3.53 (98)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • mild senap
  • salt
  • svartpeppar
Citron
1 st
Matyoghurt
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Mild senap
1 msk
(Senap)
Flytande honung
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Fläskkarré
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Potatis
400 g
Gemsallad
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
594 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
50 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du grilla, tänd grillen i god tid!

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. 
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär gemsallad i mindre bitar. Tärna bananschalottenlök och röd paprika. Lägg grönsakerna i en salladsskål.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med mild senap, citronskal, honung, pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar.
Dela den skalade citronen. Skär fläskkarré i jämntjocka skivor. Krydda köttet med salt och ordentligt med nymald svartpeppar. 
Hetta upp lite olivolja i en grill- eller stekpanna. Stek citronhalvorna med snittytan nedåt någon minut. Lägg över på ett fat. Stek eller grilla köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C) - se tips!
Blanda kokt potatis och dressing med grönsakerna i salladsskålen. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Pressa lite saft från den grillade citronen över fläskkarrén. Servera med krämig potatissallad.
Smaklig måltid!