Grillad citronmarinerad fläskkarré med melon- och fetaostsallad
Utan gluten

Grillad citronmarinerad fläskkarré med melon- och fetaostsallad

Nytt recept
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Citron
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Fläskkarré
300 g
Småpotatis
450 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Paprikapulver
1 tsk
Torkad salvia
1 tsk
Salt
Kikärtor
½ förp
Vitlök
½ klyfta
Citronsaft, ca ½ msk
Olivolja
Salt
1 krm
Melon
1 st
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Kruspersilja
20 g
Rödlök
1 st
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
Näringsinnehåll per portion
Energi:
687 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
68 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Om ni vill grilla, tänd grillen! Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften från halva citronen. Lägg i en bunke tillsammans med pressad vitlök, salt, nymald svartpeppar och lite olivolja. Skär fläskkarré i 2 skivor och blanda ner i marinaden. Låt marinera minst 15 min (gärna mer).
Halvera småpotatis och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, pressad vitlök, paprikapulver, torkad salvia och lite salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 25 min.
 Häll av kikärtorna, men spara spadet. Lägg kikärtor, pressad vitlök, ca 2 msk kikärtsspad, pressad saft från resten av den använda citronen (ca ½ msk) och lite olivolja i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med stavmixer. Smaka av med salt.
 Skala melonen med en vass kniv. Halvera och plocka bort kärnhuset. Skär melonen små i tärningar (ca 2x2 cm). Smula fetaost, grovhacka kruspersilja och finhacka rödlök. Blanda allt i en rymlig skål. Smaka av med salt och lite vitvinsvinäger (beroende på hur söt melonen är).
 Grilla (eller stek) fläskkarrén ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Låt köttet vila minst 5 min innan servering.
Servera grillad fläskkarré med kryddrostad potatis, hummus och melonsallad.
Smaklig måltid!