Grillad chorizo med patatas bravas, pimientos de padrón och salsa brava
Utan gluten
Laktosfri

Grillad chorizo med patatas bravas, pimientos de padrón och salsa brava

Nytt recept
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Bakplåtspapper
    • flingsalt
    • olivolja
    • rödvinsvinäger
    • salt
    • socker
    • svartpeppar
    • vitlök
    Småpotatis
    450 g
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olivolja
    Salt
    Svartpeppar
    Gul lök
    1 st
    Olivolja
    Vitlök
    2 klyfta
    Chipotlekrydda
    1 tsk
    Rödvinsvinäger
    1 msk
    Krossade tomater
    1 förp
    Socker
    1 tsk
    Salt
    Svartpeppar
    Chorizo
    200 g
    Rödlök
    1 st
    Pimientos de padrón
    1 förp
    Flingsalt
    Svartpeppar
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    543 kcal
    Fett:
    25 g
    Kolhydrater:
    60 g
    Protein:
    21 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Vill du grilla, tänd grillen!
    Dela småpotatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 22 min, tills potatisen fått fin färg. 
    Hacka gul lök. Klyfta rödlök. Skär tunna kryss på chorizokorvarna.
     Hetta upp lite olivolja i en kastrull. Fräs gul lök, pressad vitlök och chipotlekrydda ca 2 min. Tillsätt rödvinsvinäger, krossade tomater och socker. Låt såsen sjuda till servering. Mixa såsen slät och smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar. 
    Grilla eller stek chorizo i en stekpanna med lite olivolja ca 3 min per sida, tills korven är varm. Spara stekpannan om du inte grillar. 
    Hetta upp den använda stekpannan. Fräs eller grilla pimientos de padrón och rödlök ca 3 min. Krydda med lite flingsalt och nymald svartpeppar. 
    Servera grillad chorizo med grönsaker, patatas bravas och salsa brava. 
    Smaklig måltid!