Utan gluten
Laktosfri
Grillad chorizo med patatas bravas, pimientos de padrón och salsa brava
Nytt recept
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flingsalt
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- socker
- svartpeppar
- vitlök
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Chipotlekrydda
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Socker
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Chorizo
200 g
Rödlök
1 st
Pimientos de padrón
1 förp
Flingsalt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 543 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 60 g
- Protein:
- 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Vill du grilla, tänd grillen!
Dela småpotatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 22 min, tills potatisen fått fin färg.
Hacka gul lök. Klyfta rödlök. Skär tunna kryss på chorizokorvarna.
Hetta upp lite olivolja i en kastrull. Fräs gul lök, pressad vitlök och chipotlekrydda ca 2 min. Tillsätt rödvinsvinäger, krossade tomater och socker. Låt såsen sjuda till servering. Mixa såsen slät och smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Grilla eller stek chorizo i en stekpanna med lite olivolja ca 3 min per sida, tills korven är varm. Spara stekpannan om du inte grillar.
Hetta upp den använda stekpannan. Fräs eller grilla pimientos de padrón och rödlök ca 3 min. Krydda med lite flingsalt och nymald svartpeppar.
Servera grillad chorizo med grönsaker, patatas bravas och salsa brava.
Smaklig måltid!