Grekisk pizza med färska tomater, olivsallad och pimientos de padrón
Löpefri

Grekisk pizza med färska tomater, olivsallad och pimientos de padrón

Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flingsalt
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Pizzadeg
¾ st
(Vete)
Bakplåtspapper
Salladsost
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Tomat
1 st
Flingsalt
Torkad oregano
Rödlök
½ st
Snacksoliver
1 förp
Salladsost
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Ruccola
65 g
Olivolja
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Pimientos de padrón
1 förp
Olivolja
Flingsalt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
653 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Dela pizzadegen i 2 delar. Kavla ut degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut tillhörande pizzasås på degen och smula över salladsost. Skiva tomat och fördela på pizzorna. Krydda med lite flingsalt och torkad oregano. Gratinera pizzorna ca 10 min i mitten av ugnen.
Finstrimla rödlök. Halvera snacksoliver och smula sönder salladsosten. Lägg allt i en skål tillsammans med ruccola. Blanda med lite olivolja, rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Skala och krossa en vitlöksklyfta och halvera pimientos de padrón på längden. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs vitlök och pimientos ca 3 min. Krydda med lite flingsalt.
Toppa pizzorna med grekisk olivsallad. Servera med pimientos de padrón och resten av salladen.
Smaklig måltid!