Grekisk kycklingfilé med tzatziki och tomatsallad
Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- balsamvinäger
- olivolja
- salt
- ströbröd
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitlök
Bulgur
125 g
Bladpersilja
10 g
Ströbröd
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Vetemjöl
½ dl
Ägg
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olivolja
1 msk
Gurka
½ st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
½ msk
Balsamvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 652 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bladpersilja. Blanda persiljan (spara hälften till servering) med ströbröd, pressad vitlök (kan uteslutas) och salt på en tallrik.
Ta fram två djupa tallrikar. Häll vetemjöl i den ena och vispa upp ägg i den andra. Krydda kycklingfilé med lite salt och vänd i vetemjöl, sedan i ägg och sist i persiljeblandningen.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen på medelvärme ca 3 min per sida. Lägg över i en smord ugnsform. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Grovriv gurka och krama ur vätskan. Lägg gurkan i en skål och blanda med matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skiva tomater och lägg på ett fat. Finhacka bananschalottenlök och strö över tomaterna. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera grekisk kyckling med bulgur, tzatziki och tomatsallad. Toppa med resten av persiljan.
Smaklig måltid!