Utan gluten
Stekt kycklingfilé med tzatziki
och honungsrostade rotsaker3.93 (70)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- flytande honung
- salt
- svartpeppar
Potatis
400 g
Palsternacka
1 st
Morot
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
2 msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 msk
Bladpersilja
10 g
Rädisor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 641 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 53 g
- Protein: 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis. Dela palsternacka och morot i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, torkad rosmarin, honung, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Grovriv gurka och krama ur vätskan. Lägg gurkan i en bunke och blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Dela minutfiléer på längden. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna (eller se tips). Stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Grovhacka bladpersilja och strö över rotsakerna. Servera nystekt kyckling med honungsrostade rotsaker, tzatziki och rädisor.
Smaklig måltid!