Gratinerad portabello med nektarinsalsa och klyftpotatis
Kalorismart
Utan gluten
Löpefri

Gratinerad portabello

med nektarinsalsa och klyftpotatis
Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Riven mozzarella
100 g
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Portabello
2 st
Nektarin
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
498 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
56 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatis i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta i nedre delen av ugnen ca 20 min, tills potatisen har fått fin färg.
Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Blanda riven mozzarella, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. Lägg portabellosvamp, med foten uppåt, i en ugnsform och fyll dem med ostblandningen. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min, tills osten har fått fin färg.
Tärna nektarin smått. Finhacka bananschalottenlök. Grovhacka koriander. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft, olivolja, lite salt och nymald svartpeppar.
Servera gratinerad portabello med klyftpotatis, nektarinsalsa och vitlökssås.
Smaklig måltid!