Frasig kyckling med ruccolasås och rostade rotfrukter
Utan gluten

Frasig kyckling med ruccolasås

och rostade rotfrukter
3.93 (160)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger
  • ströbröd
Morot
2 st
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 ½ klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ruccola
15 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
½ msk
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Ruccola
15 g
Olivolja
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Minutfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ströbröd
½ dl
Olivolja
1 msk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 572 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rulla ihop ruccolan till en boll, så är det lättare att hacka den!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Dela morötter på längden. Lägg morot och småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk.
Grovhacka ruccola och lägg i en skål (se tips). Blanda med matyoghurt, olivolja och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skiva tomat. Lägg på ett fat och blanda med ruccola, olivolja, rödvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Krydda kyckling minutfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Häll ströbröd på en tallrik och vänd runt kycklingen. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen på medelvärme ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera frasig kyckling med rostade rotfrukter, ruccolasås och tomatsallad.
Smaklig måltid!