Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
Broccoli
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Minutfilé
300 g
Paprikapulver
½ förp
Ströbröd
1 förp
Salt
½ tsk
Olivolja
1 msk
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Bulgur
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 553 kcal
- Fett: 16 g
- Kolhydrater: 50 g
- Protein: 51 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Blanda gärna bulgurn med lite vitvinsvinäger, olivolja, salt och nymald svartpeppar!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skär broccoli i buketter. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Häll ströbröd på en tallrik och blanda med paprikapulver.
Krydda minutfilé med salt. Vänd sedan kycklingen i ströbrödsblandningen så att det täcker runt om. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 2 min per sida på hög värme. Lägg över på ugnsplåten med broccoli. Tillaga klart högt upp i ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Grovriv snackgurka och pressa ur lite av vätskan. Lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök och lite salt.
Servera frasig kyckling med rostad broccoli, tzatziki och nykokt bulgur - se tips!
Smaklig måltid!