Frasig kyckling med rostad aubergine och chiliyoghurt
Nytt recept
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- ströbröd
- svartpeppar
Aubergine
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
Kycklinglårfilé
300 g
Malen kanel
½ tsk
Salt
2 krm
Olivolja
Flytande honung
½ msk
Ströbröd
2 msk
Matyoghurt
1 dl
Sambal oelek
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Bulgur
125 g
Grön paprika
1 st
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 570 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 48 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skär aubergine i cm-tjocka skivor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 18 min.
Krydda kycklinglårfilé med malen kanel och salt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Bryn kycklingen ca 2 min per sida. Lägg sedan på plåten bredvid auberginen. Ringla honung över kycklingen och strö över ströbröd. Tillaga klart högt upp i ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med sambal oelek, lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna grön paprika smått och blanda med nykokt bulgur.
Servera frasig kyckling med rostad aubergine, bulgur och chiliyoghurt. Toppa med lite chili flakes!
Smaklig måltid!