Utan gluten
Frasig kolja med dillig sås
broccoli och nykokt potatisNytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mild senap
- olja
- salt
- smör
- ströbröd
- svartpeppar
Dill
10 g
Matyoghurt
2 dl
Mild senap
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Koljafilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ströbröd
1 dl
Smör
1 ½ msk
Olja
Potatis
450 g
Broccoli
1 st
Morötter
150 g
Dill
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 583 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 52 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt broccolin koka med potatisen de sista minuterna.
Skala och skär morötter i stavar, lägg i en skål. Skär koljafilé i portionsbitar.
Finhacka dill och lägg i en liten skål. Blanda med matyoghurt, mild senap, salt och nymald svartpeppar.
Krydda koljafilé med salt och lite nymald svartpeppar. Häll ströbröd på en tallrik. Vänd fisken i ströbrödet så att det täcker runt om.
Hetta upp smör och lite neutral olja i en stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är frasig och klar.
Servera frasig kolja med dillig sås, nykokt potatis och grönsaker. Toppa med dill!
Smaklig måltid!