Laktosfri
Fransk fisksoppa med saffran och aioli
Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Ägg·
- Korn·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Fänkål
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Torskfilé
300 g
Salt
1 krm
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Saffran
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
5 dl
Torkad timjan
1 tsk
Socker
½ tsk
Kycklingbuljong
1 påse
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Majonnäs
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Surdegsbaguette
½ st
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 565 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 50 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen lagom till servering.
Dela fänkål och skär bort roten. Skiva fänkål och klyfta bananschalottenlök. Grovhacka bladpersilja. Skär torskfilé i mindre bitar och krydda med salt.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs fänkål, lök, pressad vitlök och saffran ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, torkad timjan, socker, smulad kycklingbuljong, tomatpuré och vitvinsvinäger. Sjud under lock ca 8 min.
Lägg majonnäs i en liten skål. Blanda med pressad vitlök och lite salt.
Lägg ned fisken i soppan och sjud ca 3 min, tills fisken är klar. Smaka av med lite salt.
Servera fransk fisksoppa med nygräddat bröd och en klick aioli. Toppa med persilja!
Smaklig måltid!