Fransk fisksoppa med saffran och aioli
Laktosfri

Fransk fisksoppa med saffran och aioli

Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Korn
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • socker
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Fänkål
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
1 krm
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Saffran
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
5 dl
Torkad timjan
1 tsk
Socker
½ tsk
Kycklingbuljong
1 påse
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Vitlök
1 klyfta
Salt
Surdegsbaguette
½ st
(Korn, Vete)
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
565 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
50 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen lagom till servering.
Dela fänkål och skär bort roten. Skiva fänkål och klyfta bananschalottenlök. Grovhacka bladpersilja. Skär torskfilé i mindre bitar och krydda med salt.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs fänkål, lök, pressad vitlök och saffran ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, torkad timjan, socker, smulad kycklingbuljong, tomatpuré och vitvinsvinäger. Sjud under lock ca 8 min.
Lägg majonnäs i en liten skål. Blanda med pressad vitlök och lite salt.
Lägg ned fisken i soppan och sjud ca 3 min, tills fisken är klar. Smaka av med lite salt.
Servera fransk fisksoppa med nygräddat bröd och en klick aioli. Toppa med persilja!
Smaklig måltid!