Utan gluten
Fransk nötfärsgryta med svamp, dijonsenap och dragon
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
125 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Torkad dragon
2 tsk
Nötfärs
250 g
Mjölk
2 dl
Vispgrädde
½ dl
Dijonsenap
1 msk
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad timjan
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Basmatiris
135 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 683 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och tärna morot. Hacka schalottenlök. Kvarta champinjoner.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs champinjoner, schalottenlök, morot, pressad vitlök och torkad dragon ca 3 min. Lägg på ett fat. Spara stekgrytan.
Hetta upp lite olivolja i den använda stekgrytan och stek nötfärs ca 4 min. Lägg tillbaka alla grönsaker i grytan. Tillsätt mjölk, vispgrädde, dijonsenap, smulad kycklingbuljong, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar.
Tillsätt majsstärkelse, utblandat i lika delar vatten. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och vitvinsvinäger.
Toppa grytan med babyspenat. Servera fransk nötfärsgryta med nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!