Fransk nötfärsgryta med svamp, dijonsenap och dragon
Utan gluten

Fransk nötfärsgryta med svamp, dijonsenap och dragon

Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
125 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Torkad dragon
2 tsk
Nötfärs
250 g
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad timjan
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Basmatiris
135 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
683 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och tärna morot. Hacka schalottenlök. Kvarta champinjoner.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs champinjoner, schalottenlök, morot, pressad vitlök och torkad dragon ca 3 min. Lägg på ett fat. Spara stekgrytan.
Hetta upp lite olivolja i den använda stekgrytan och stek nötfärs ca 4 min. Lägg tillbaka alla grönsaker i grytan. Tillsätt mjölk, vispgrädde, dijonsenap, smulad kycklingbuljong, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar. 
Tillsätt majsstärkelse, utblandat i lika delar vatten. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och vitvinsvinäger. 
Toppa grytan med babyspenat. Servera fransk nötfärsgryta med nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!