Fläskspett med chilensk salsa pebre, lime och kryddigt ris
Utan gluten
Laktosfri

Fläskspett med chilensk salsa pebre, lime och kryddigt ris

Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flytande honung
  • grillspett
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • vitlök
Fläskkotlett
300 g
Spiskummin
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Kinesisk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm
Grillspett
2 st
Olivolja
Jasminris
150 g
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
2 tsk
Spiskummin
1 tsk
Salt
1 krm
Lime
1 st
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Flytande honung
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ msk
Olivolja
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
620 kcal
Fett:
16 g
Kolhydrater:
79 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Lägg grillspett i blöt.
Klyfta rödlök tunt. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, spiskummin och lite salt.
Skär fläskkotlett i ca 3x3 cm stora bitar. Lägg tärnad fläskkotlett i en bunke. Blanda med spiskummin, sambal oelek (valfritt), kinesisk soja, honung och salt. Blanda väl.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Trä upp marinerad fläskkotlett på 2 grillspett. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek spetten på hög värme ca 2 min runt om så att de får fin yta. Lägg spetten på ugnsplåten med lök. Tillaga klart högt upp i ugnen ca 8 min. 
 Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tärna tomat och skiva bananschalottenlök tunt. Grovhacka all koriander, lägg undan hälften till servering. Lägg tomat, lök och koriander i en skål. Blanda med limeskal, pressad vitlök, honung, rödvinsvinäger, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
 Rör ner den rostade rödlöken i nykokt jasminris. Pressa över saft från halva limen och klyfta den andra halvan.
Servera fläskspett med kryddigt ris, salsa pebre och limeklyfta. Toppa med koriander!
Smaklig måltid!