Fläskkotlett med grillad gemsallad och Café de Paris-sås
Utan gluten

Fläskkotlett med Café de Paris-sås

och grillad gemsallad
3.99 (72)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
½ tsk
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Torkad dragon
½ förp
Persillade
½ påse
(Svaveldioxid)
Curry
½ förp
Tomatpuré
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Rödvinsvinäger
½ msk
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Gemsallad
1 förp
Fläskkotlett
300 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
512 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
44 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Den här rätten blir ännu godare om man grillar köttet och salladen!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skär potatis i pommes frites-stora strimlor. Lägg potatisstrimlorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills de har fått fin färg.
 Lägg matyoghurt i en skål och blanda ner torkad dragon, persillade, curry, tomatpuré, salt och lite nymald svartpeppar.
Tärna tomat smått. Finhacka rödlök. Lägg i en skål och blanda ner rödvinsvinäger, olivolja, salt och nymald svartpeppar.
 Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Stek köttet i en grill- eller stekpanna ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt.
 Halvera gemsallad. Stek gemsalladen ca 1 min på snittsidan i den använda stekpannan. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med tomatdressingen.
Servera fläskkotlett med grillad gemsallad, Café de Paris-sås och pommes frites.
Smaklig måltid!