Utan gluten
Fläskkotlett med Café de Paris-sås
och grillad gemsallad3.99 (72)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
½ tsk
Matyoghurt
1 dl
Torkad dragon
½ förp
Persillade
½ påse
Curry
½ förp
Tomatpuré
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Rödvinsvinäger
½ msk
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Gemsallad
1 förp
Fläskkotlett
300 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 512 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 44 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Den här rätten blir ännu godare om man grillar köttet och salladen!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatis i pommes frites-stora strimlor. Lägg potatisstrimlorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills de har fått fin färg.
Lägg matyoghurt i en skål och blanda ner torkad dragon, persillade, curry, tomatpuré, salt och lite nymald svartpeppar.
Tärna tomat smått. Finhacka rödlök. Lägg i en skål och blanda ner rödvinsvinäger, olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Stek köttet i en grill- eller stekpanna ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Halvera gemsallad. Stek gemsalladen ca 1 min på snittsidan i den använda stekpannan. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med tomatdressingen.
Servera fläskkotlett med grillad gemsallad, Café de Paris-sås och pommes frites.
Smaklig måltid!