Fläskkarré med löksky och potatismos smaksatt med Västerbottensost
Laktosfri

Fläskkarré med löksky och potatismos smaksatt med Västerbottensost

Nytt recept
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • kinesisk soja
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Fläskkarré
300 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Gul lök
1 st
Smör
(Mjölk)
Socker
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Vatten
2 ½ dl
Vitvinsvinäger
1 tsk
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor)
Kycklingbuljong
½ påse
Morötter
300 g
Mixsallad
65 g
Vitvinsvinäger
2 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Mospotatis
450 g
Riven Västerbottensost
50 g
(Mjölk)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
640 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
57 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
Skala, dela och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skär fläskkarré i 2 jämntjocka skivor och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn köttet ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsfast form. Torka ur och spara pannan. Tillaga i mitten av ugnen ca 12 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skiva gul lök. Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och stek lök, socker, lite salt och nymald svartpeppar ca 4 min. Pudra över vetemjöl. Rör ner vatten (lite i taget), vitvinsvinäger, kinesisk soja och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min.
Skala morötter. Skär långa skivor med mandolin eller potatisskalare (om du inte har tid, grovriv morötterna). Lägg i en bunke och blanda ner vitvinsvinäger, flytande honung, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda ner mixsallad vid servering. 
Värm mjölk i en liten kastrull. Häll av och mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp. Rör ner mjölken och riven Västerbottensost. Smaka av med salt.
Servera stekt fläskkarré med löksky, morotssallad och potatismos smaksatt med Västerbottensost.
Smaklig måltid!