Utan gluten
Fläskkarré med kålrotskräm, ingefära och äppelsallad
4.16 (110)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- salt
- bakplåtspapper
- olja
- svartpeppar
Kålrot
300 g
Ingefära
1 bit
Smör
1 msk
Salt
½ tsk
Matyoghurt
1 dl
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Fläskkarré
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Matyoghurt
1 dl
Flytande honung
1 förp
Dijonsenap
2 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Grönt äpple
1 st
Pak choy
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 715 kcal
- Fett: 35 g
- Kolhydrater: 61 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala kålrot och skär i mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten, ca 20 min.
Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olja och salt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min.
Lägg matyoghurt i en bunke och blanda ner honung, dijonsenap, salt och nymald svartpeppar. Skär grönt äpple i tändsticksstora strimlor och skiva pak choy. Blanda ihop allt i bunken.
Skär fläskkarré i två jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Häll av kålroten och lägg i en mixerbunke. Skala och finriv ingefära. Tillsätt ingefära, smör, salt och matyoghurt till mixerbunken. Mixa till en slät kräm med stavmixer. Smaka av med salt.
Servera stekt fläskkarré med kålrot- och ingefärskräm, rostad potatis och äppelsallad.
Smaklig måltid!