Fläskkarré med kålrotskräm, ingefära och äppelsallad
Utan gluten

Fläskkarré med kålrotskräm, ingefära och äppelsallad

4.16 (110)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • salt
  • bakplåtspapper
  • olja
  • svartpeppar
Kålrot
300 g
Ingefära
1 bit
Smör
1 msk
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Fläskkarré
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Flytande honung
1 förp
Dijonsenap
2 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Grönt äpple
1 st
Pak choy
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 715 kcal
  • Fett: 35 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala kålrot och skär i mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten, ca 20 min.
Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olja och salt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min.
 Lägg matyoghurt i en bunke och blanda ner honung, dijonsenap, salt och nymald svartpeppar. Skär grönt äpple i tändsticksstora strimlor och skiva pak choy. Blanda ihop allt i bunken.
Skär fläskkarré i två jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Häll av kålroten och lägg i en mixerbunke. Skala och finriv ingefära. Tillsätt ingefära, smör, salt och matyoghurt till mixerbunken. Mixa till en slät kräm med stavmixer. Smaka av med salt.
Servera stekt fläskkarré med kålrot- och ingefärskräm, rostad potatis och äppelsallad.
Smaklig måltid!