Laktosfri
Fläskfärsbiffar med färsk timjan, pärllöksky och äppelsalsa
Nytt recept
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- bakplåtspapper
- balsamvinäger
- mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- socker
- ströbröd
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Timjan
10 g
Ströbröd
¼ dl
Mjölk
½ dl
Ägg
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Smör
Pärllök
1 förp
Smör
Vetemjöl
1 tsk
Vatten
2 dl
Balsamvinäger
2 msk
Kinesisk soja
1 tsk
Socker
2 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Rött äpple
1 st
Timjan
10 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 680 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 68 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 30 min.
Finhacka timjan. Blanda ströbröd, mjölk, ägg, hackad timjan, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner fläskfärs och forma färsen till 2 biffar. Stek i en stekpanna med lite smör ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 12 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Halvera och skala pärllök. Fräs i lite smör i en liten kastrull. Pudra ner vetemjöl. Blanda ner vatten, balsamvinäger, kinesisk soja, socker och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 12 min, smaka av med salt.
Tärna äpple fint och finhacka timjan. Lägg allt i en skål och blanda med vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
Servera fläskfärsbiffar med pärllöksky, rostad potatis och äppelsalsa.
Smaklig måltid!