Fläskfärsbiffar med färsk oregano
chiliyoghurt och bulgurNytt recept
Under 35 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- vatten
- vitvinsvinäger
Oregano
10 g
Rödlök
½ st
Fläskfärs
250 g
Vatten
2 msk
Ströbröd
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 förp
Salt
½ tsk
Matyoghurt
1 dl
Chili flakes
2 krm
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Rädisor
1 förp
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Bulgur
125 g
Oregano
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 605 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 48 g
- Protein:
- 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka oregano och grovriv rödlök. Lägg fläskfärs i en bunke. Blanda med vatten, rödlök, oregano, ströbröd, pressad vitlök, spiskummin och salt.
Blanda matyoghurt, chili flakes (efter egen smak), flytande honung och salt i en skål.
Forma färsen till 4 små biffar. Stek färsbiffarna i en grill- eller stekpanna ca 2 min per sida. Lägg i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 7 min, tills de är helt genomstekta.
Skär tomat i mindre bitar. Hacka rödlök. Halvera rädisor. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med mixsallad, vitvinsvinäger och lite salt.
Grovhacka oregano. Servera nygrillade fläskfärsbiffar med bulgur, sallad och chiliyoghurt. Toppa med hackad oregano.
Smaklig måltid!