Fläskfärsbiffar med färsk oregano, chiliyoghurt och bulgur

Fläskfärsbiffar med färsk oregano

chiliyoghurt och bulgur
3.96 (91)
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • salt
  • flytande honung
  • vitvinsvinäger
Oregano
10 g
Rödlök
½ st
Fläskfärs
250 g
Vatten
2 msk
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Chili flakes
2 krm
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Rädisor
1 förp
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Bulgur
125 g
(Vete)
Oregano
10 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 609 kcal
  • Fett: 32 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Protein: 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
 Hacka oregano och riv rödlök. Lägg fläskfärs i en bunke. Blanda med vatten, riven rödlök, hackad oregano, ströbröd, pressad vitlök, spiskummin och salt. 
 Blanda matyoghurt, chili flakes (efter egen smak), flytande honung och salt i en skål.
 Forma färsen till 4 små biffar. Stek färsbiffarna i en grill- eller stekpanna ca 2 min per sida. Lägg i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 7 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skär tomat i mindre bitar. Hacka rödlök. Halvera rädisor. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med mixsallad, vitvinsvinäger och lite salt.
Grovhacka oregano. Servera nygrillade fläskfärsbiffar med bulgur, sallad och chiliyoghurt. Toppa med hackad oregano.
Smaklig måltid!