Five spice pork med hot sauce och pak choy
Laktosfri

Five spice pork med hot sauce och pak choy

Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • flytande honung
  • ketchup
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • ströbröd
  • tomatpuré
  • vitlök
Fläskkotlett
300 g
Five spice
½ msk
Salt
2 krm
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Ströbröd
½ dl
Olja
2 msk
Ketchup
2 msk
Tomatpuré
1 msk
Flytande honung
¾ msk
Kinesisk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Sambal oelek
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Pak choy
1 förp
Olja
Flingsalt
Jasminris
150 g
Rädisor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
734 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
87 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla fläskkotlett och lägg i en bunke. Blanda med five spice-krydda, salt, kinesisk soja och ströbröd.
Lägg ketchup i en liten skål. Blanda med tomatpuré, flytande honung, kinesisk soja, sambal oelek och pressad vitlök.
Klyfta pak choy. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy på hög värme ca 3 min. Lägg upp på ett fat och krydda med lite flingsalt. Spara stekpannan.
 Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek köttet ca 7 min, tills det är helt genomstekt.
Dela rädisor. Servera five spice pork med hot sauce, stekt pak choy, jasminris och rädisor.
Smaklig måltid!