Laktosfri
Five spice pork med hot sauce och pak choy
Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- flytande honung
- ketchup
- olja
- salt
- sambal oelek
- ströbröd
- tomatpuré
- vitlök
Fläskkotlett
300 g
Five spice
½ msk
Salt
2 krm
Kinesisk soja
1 tsk
Ströbröd
½ dl
Olja
2 msk
Ketchup
2 msk
Tomatpuré
1 msk
Flytande honung
¾ msk
Kinesisk soja
1 msk
Sambal oelek
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Pak choy
1 förp
Olja
Flingsalt
Jasminris
150 g
Rädisor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 734 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 87 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla fläskkotlett och lägg i en bunke. Blanda med five spice-krydda, salt, kinesisk soja och ströbröd.
Lägg ketchup i en liten skål. Blanda med tomatpuré, flytande honung, kinesisk soja, sambal oelek och pressad vitlök.
Klyfta pak choy. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy på hög värme ca 3 min. Lägg upp på ett fat och krydda med lite flingsalt. Spara stekpannan.
Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek köttet ca 7 min, tills det är helt genomstekt.
Dela rädisor. Servera five spice pork med hot sauce, stekt pak choy, jasminris och rädisor.
Smaklig måltid!