Fiskgryta med citron, fänkål och aioli
Utan gluten

Fiskgryta med citron, fänkål och aioli

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Morot
2 st
Fänkål
1 st
Citron
1 st
Koljafilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Tomatpuré
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Matyoghurt
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Potatis
450 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
602 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
57 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och skär morötter i sneda skivor. Skiva fänkål tunt. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär koljafilé i mindre bitar. Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Stek morot, fänkål och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, tomatpuré och torkad timjan. Sjud under lock ca 8 min.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med pressad vitlök, olivolja, vitvinsvinäger och lite salt.
Lägg ner fisken och det rivna citronskalet i grytan. Sjud ca 3 min tills fisken är klar. Smaka av med lite salt och pressad citronsaft.
Klyfta resten av den använda citronen. Servera citrondoftande fiskgryta med kokt potatis, aioli och citronklyfta.
Smaklig måltid!