Utan gluten
Fiskgryta med citron, fänkål och aioli
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Morot
2 st
Fänkål
1 st
Citron
1 st
Koljafilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Tomatpuré
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Matyoghurt
1 ½ dl
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Potatis
450 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 602 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 57 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och skär morötter i sneda skivor. Skiva fänkål tunt. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär koljafilé i mindre bitar. Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Stek morot, fänkål och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, tomatpuré och torkad timjan. Sjud under lock ca 8 min.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med pressad vitlök, olivolja, vitvinsvinäger och lite salt.
Lägg ner fisken och det rivna citronskalet i grytan. Sjud ca 3 min tills fisken är klar. Smaka av med lite salt och pressad citronsaft.
Klyfta resten av den använda citronen. Servera citrondoftande fiskgryta med kokt potatis, aioli och citronklyfta.
Smaklig måltid!