Utan gluten
Fiskgratäng med fänkål, parmesan och broccoli
4.12 (138)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
Fänkål
1 st
Parmesanost
1 bit
Koljafilé
300 g
Salt
½ tsk
Olivolja
Svartpeppar
Torkad basilika
1 tsk
Citronsås
1 förp
Småpotatis
450 g
Broccoli
1 st
Smör
½ msk
Flingsalt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 553 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 47 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela broccoli i buketter. Låt broccolibuketterna koka med de sista 2 minuterna.
Skär fänkål i mindre bitar. Finriv parmesan. Skär koljafilé i portionsbitar. Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs fänkålen ca 5 min. Krydda med torkad basilika, lite salt och lite nymald svartpeppar. Lägg över grönsakerna med fisken överst i en smord ugnsform. Slå över citronsås på fisken och strö över riven parmesan. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
Blanda avhälld potatis och broccoli med smör. Krydda med lite flingsalt.
Servera fiskgratäng med smörslungad potatis och broccoli.
Smaklig måltid!