Fiskgratäng med fänkål, parmesan och broccoli
Utan gluten

Fiskgratäng med fänkål, parmesan och broccoli

4.12 (138)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Fänkål
1 st
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Koljafilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Olivolja
Svartpeppar
Torkad basilika
1 tsk
Citronsås
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Småpotatis
450 g
Broccoli
1 st
Smör
½ msk
(Mjölk)
Flingsalt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
553 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
47 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela broccoli i buketter. Låt broccolibuketterna koka med de sista 2 minuterna. 
Skär fänkål i mindre bitar. Finriv parmesan. Skär koljafilé i portionsbitar. Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar.
 Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs fänkålen ca 5 min. Krydda med torkad basilika, lite salt och lite nymald svartpeppar. Lägg över grönsakerna med fisken överst i en smord ugnsform. Slå över citronsås på fisken och strö över riven parmesan. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
Blanda avhälld potatis och broccoli med smör. Krydda med lite flingsalt.
Servera fiskgratäng med smörslungad potatis och broccoli.
Smaklig måltid!