Fish taco på torsk med pico de pepino och krämig majs

Fish taco på torsk med pico de pepino och krämig majs

3.63 (178)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • flytande honung
  • olja
  • salt
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Gurka
1 st
Koriander
20 g
Bananschalottenlök
1 st
Lime
1 st
Olja
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Majs
1 förp
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Paprikapulver
½ tsk
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Ägg
1 st
(Ägg)
Vetemjöl
½ dl
(Vete)
Ströbröd
1 dl
Olja
Salt
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
721 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
88 g
Protein:
45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tärna gurka smått. Grovhacka koriander, spara hälften till servering. Finhacka bananschalottenlök. Lägg allt i en skål. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner finrivet limeskal, pressad limesaft, neutral olja, honung, chili flakes och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.  
Häll av majs och lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt, salt och paprikapulver.
Skär torskfilé i mindre bitar och krydda med salt. Vispa upp ägg i en djup tallrik. Häll vetemjöl och ströbröd i varsin tallrik. Vänd fisken i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar. Strö över lite salt. Torka ur och spara pannan.
Hetta upp den använda stekpannan på hög värme och värm tortillabröd ett par sekunder på varje sida. Fyll varma tortillabröd med nystekt torsk, krämig majs, pico de pepino, koriander och mixsallad. 
Smaklig måltid!