Filodegspaj med purjolök, spenat, mozzarella och rödbetssallad
Löpefri

Filodegspaj med purjolök, spenat, mozzarella och rödbetssallad

4.08 (325)
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • flingsalt
  • flytande honung
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Ägg
3 st
(Ägg)
Mjölk
2 ½ dl
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Purjolök
¾ st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Babyspenat
30 g
Riven mozzarella
50 g
(Mjölk, Laktos)
Smör
1 msk
(Mjölk)
Filodeg
½ förp
(Sojabönor, Vete)
Rödbetor
250 g
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Balsamvinäger
1 msk
Flytande honung
½ msk
Olivolja
Flingsalt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
737 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke.
Skiva purjolök i ca ½ cm tjocka skivor. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs purjolöken ca 5 min. Krydda med lite salt och lite nymald svartpeppar. Vänd ner hälften av babyspenaten. 
Smält smör. Veckla ut filodegen på arbetsbänken. Pensla lite smör på första filodegsarket. Lägg arket i en smord pajform eller ugnsform (ca 20x30 cm) med den smöriga sidan uppåt. Låt filodegsarket hänga över lite på kanterna av ugnsformen. Upprepa proceduren med resterande ark och lägg dem lite omlott så det täcker hela formen.
Fördela den stekta löken och babyspenaten i pajskalet och häll över äggstanningen. Toppa med riven mozzarella. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min, tills pajen stannat.
Klyfta rödbetor och lägg i en salladsskål. Smula över fetaost. Blanda med balsamvinäger, flytande honung, lite olivolja, flingsalt och lite nymald svartpeppar. Blanda ner resten av babyspenaten.
Servera nygräddad filodegspaj med rödbetssallad.
Smaklig måltid!