Utan gluten
Löpefri
Fetaostfyllda paprikor
med rostad potatis och tzatzikiNytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Röda linser
1 förp
Oregano
20 g
Fetaost
150 g
Ägg
1 st
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Röd paprika
2 st
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Gurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 670 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 65 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Häll av och skölj röda linser. Finhacka hälften av oreganon (spara resten till servering). Lägg allt i en skål och blanda med smulad fetaost, ägg, pressad vitlök, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar.
Halvera och kärna ur röda paprikor. Fyll paprikorna med fetaoströran. Lägg i en ugnsform och tillaga i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Skär potatis i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Sätt in plåten mitt i ugnen ovanför paprikorna och rosta ca 20 min, tills potatisen fått fin färg.
Grovriv gurka. Lägg i en sil och pressa ur vätskan. Lägg gurkan i en skål och blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Toppa de fyllda paprikorna med färsk oregano. Servera med rostad potatis och tzatziki.
Smaklig måltid!