Fetaostfyllda paprikor med rostad potatis och tzatziki
Utan gluten
Löpefri

Fetaostfyllda paprikor

med rostad potatis och tzatziki
Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Röda linser
1 förp
Oregano
20 g
Fetaost
150 g
(Mjölk, Laktos)
Ägg
1 st
(Ägg)
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Röd paprika
2 st
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Gurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
670 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
65 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Häll av och skölj röda linser. Finhacka hälften av oreganon (spara resten till servering). Lägg allt i en skål och blanda med smulad fetaost, ägg, pressad vitlök, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar.
Halvera och kärna ur röda paprikor. Fyll paprikorna med fetaoströran. Lägg i en ugnsform och tillaga i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Skär potatis i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Sätt in plåten mitt i ugnen ovanför paprikorna och rosta ca 20 min, tills potatisen fått fin färg.
Grovriv gurka. Lägg i en sil och pressa ur vätskan. Lägg gurkan i en skål och blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Toppa de fyllda paprikorna med färsk oregano. Servera med rostad potatis och tzatziki.
Smaklig måltid!