Falafel med bulgur-tabbouleh och tzatziki
Löpefri

Falafel med bulgur-tabbouleh och tzatziki

3.6 (179)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • olivolja
  • vitlök
  • svartpeppar
  • salt
  • vitvinsvinäger
Falafelmix
100 g
Vatten
1 dl
Olivolja
Gurka
½ st
Matyoghurt
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Bladpersilja
ca 5 g
Salt
Bulgur
125 g
(Vete)
Gurka
½ st
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Bladpersilja
ca 15 g
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 617 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 83 g
  • Protein: 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Lägg falafelmix i en bunke. Koka upp vatten och rör ner i bunken. Låt smeten stå till punkt 5.
Tärna halva gurkan och tomat. Hacka rödlök. Grovhacka all bladpersilja. 
Grovriv resten av gurkan och lägg i ett durkslag och krydda med lite salt. Krama ur vätska, lägg gurkan i en bunke. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, lite nymald svartpeppar och bladpersilja. Smaka av med lite salt. 
Rör om och forma smeten till ca 8-10 st bollar (använd gärna ett oljat  matskedsmått). Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek falafelbollarna runt om ca 5 min, tills de har fått fin färg. 
 Lägg kokt bulgur i en salladsskål. Blanda med tärnad gurka, tomat, rödlök, resten av persiljan och olivolja. Smaka av med lite vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Servera nystekt falafel med tabbouleh och persiljetzatziki. 
Smaklig måltid!