Löpefri
Falafel med bulgur-tabbouleh och tzatziki
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Falafelmix
100 g
Vatten
1 dl
Olivolja
Gurka
½ st
Matyoghurt
1 ½ dl
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Bladpersilja
ca 5 g
Salt
Bulgur
125 g
Gurka
½ st
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Bladpersilja
ca 15 g
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 617 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 83 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Lägg falafelmix i en bunke. Koka upp vatten och rör ner i bunken. Låt smeten stå till punkt 5.
Tärna halva gurkan och tomat. Hacka rödlök. Grovhacka all bladpersilja.
Grovriv resten av gurkan och lägg i ett durkslag och krydda med lite salt. Krama ur vätska, lägg gurkan i en bunke. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, lite nymald svartpeppar och bladpersilja. Smaka av med lite salt.
Rör om och forma smeten till ca 8-10 st bollar (använd gärna ett oljat matskedsmått). Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek falafelbollarna runt om ca 5 min, tills de har fått fin färg.
Lägg kokt bulgur i en salladsskål. Blanda med tärnad gurka, tomat, rödlök, resten av persiljan och olivolja. Smaka av med lite vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Servera nystekt falafel med tabbouleh och persiljetzatziki.
Smaklig måltid!