Vegetariskt
Hunan halloumi noodles - Kinesisk wok med chili, färsk ingefära, halloumi och sesamfrön
3.96 (821)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
- vatten
Äggnudlar
1 förp
Sesamfrön
1 msk
Socker
2 tsk
Vatten
1 msk
Sesamolja
1 msk
Kinesisk soja
1 ½ msk
Grön paprika
1 st
Röd paprika
½ st
Rödlök
1 st
Röd chili
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Halloumi
200 g
Majsstärkelse
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 790 kcal
- Fett:
- 40 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
Blanda socker, vatten, sesamolja och kinesisk soja i en liten skål.
Strimla röd och grön paprika. Klyfta rödlök. Strimla röd chili (chili kan variera i hetta, smaka dig fram till önskad styrka). Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skär halloumi i tärningar.
Lägg majsstärkelse på ett fat. Vänd halloumitärningarna i majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek halloumin runtom, ca 3 min, tills de fått en frasig yta. Låt rinna av på lite hushållspapper. Låt woken stå till punkt 6.
Häll bort överflödig olja. Fräs alla skurna grönsaker ca 2 min. Tillsätt woksås och koka ihop ca 1 min. Tillsätt den stekta halloumin och koka ihop ytterligare ca ½ min. Blanda ner de kokta nudlarna och woka ihop.
Servera nudelwoken toppad med rostade sesamfrön.
Smaklig måltid!