Hunan halloumi noodles - Kinesisk wok med chili, färsk ingefära, halloumi och sesamfrön
Vegetariskt

Hunan halloumi noodles - Kinesisk wok med chili, färsk ingefära, halloumi och sesamfrön

3.96 (821)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
  • vatten
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Socker
2 tsk
Vatten
1 msk
Sesamolja
1 msk
(Sesamfrön)
Kinesisk soja
1 ½ msk
(Sojabönor, Vete)
Grön paprika
1 st
Röd paprika
½ st
Rödlök
1 st
Röd chili
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Halloumi
200 g
(Mjölk, Laktos)
Majsstärkelse
Olja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
790 kcal
Fett:
40 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
 Blanda socker, vatten, sesamolja och kinesisk soja i en liten skål.
 Strimla röd och grön paprika. Klyfta rödlök. Strimla röd chili (chili kan variera i hetta, smaka dig fram till önskad styrka). Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skär halloumi i tärningar.
Lägg majsstärkelse på ett fat. Vänd halloumitärningarna i majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek halloumin runtom, ca 3 min, tills de fått en frasig yta. Låt rinna av på lite hushållspapper. Låt woken stå till punkt 6.
 Häll bort överflödig olja. Fräs alla skurna grönsaker ca 2 min. Tillsätt woksås och koka ihop ca 1 min. Tillsätt den stekta halloumin och koka ihop ytterligare ca ½ min. Blanda ner de kokta nudlarna och woka ihop.
Servera nudelwoken toppad med rostade sesamfrön.
Smaklig måltid!