Citrondoftande fiskgryta med dill och smörslungad potatis
Utan gluten

Citrondoftande fiskgryta med dill och smörslungad potatis

3.95 (379)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kycklingbuljong
  • salt
  • smör
  • vatten
Morötter
150 g
Gul lök
1 st
Citron
1 st
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Smör
½ msk
(Mjölk)
Vatten
2 dl
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
1 tärning
Torkad timjan
1 tsk
Småpotatis
400 g
Dill
20 g
Rädisor
1 förp
Smör
(Mjölk)
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
533 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
45 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och skär morötter i sneda skivor. Tärna gul lök. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Dela citronen. Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda fisken med salt och lite pressad citronsaft (ca 1 msk).
Hetta upp smör i en stekgryta. Fräs lök och morot ca 3 min. Rör ner vatten, vispgrädde, smulad kycklingbuljong och torkad timjan. Sjud under lock ca 6 min. Tillsätt fisken och rivet citronskal. Sjud ytterligare ca 3 min, tills fisken är klar. Smaka av med lite salt.
Klyfta resten av citronen. Grovhacka dill och dela rädisor, rör ner i grytan. Vänd ner lite smör i den nykokta potatisen. 
Servera citrondoftande fiskgryta med smörslungad potatis, babyspenat och citronklyfta.
Smaklig måltid!