Utan gluten
Citrondoftande fiskgryta med dill och smörslungad potatis
3.95 (379)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kycklingbuljong
- salt
- smör
- vatten
Morötter
150 g
Gul lök
1 st
Citron
1 st
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Smör
½ msk
Vatten
2 dl
Vispgrädde
1 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Torkad timjan
1 tsk
Småpotatis
400 g
Dill
20 g
Rädisor
1 förp
Smör
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 533 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 45 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och skär morötter i sneda skivor. Tärna gul lök. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Dela citronen. Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda fisken med salt och lite pressad citronsaft (ca 1 msk).
Hetta upp smör i en stekgryta. Fräs lök och morot ca 3 min. Rör ner vatten, vispgrädde, smulad kycklingbuljong och torkad timjan. Sjud under lock ca 6 min. Tillsätt fisken och rivet citronskal. Sjud ytterligare ca 3 min, tills fisken är klar. Smaka av med lite salt.
Klyfta resten av citronen. Grovhacka dill och dela rädisor, rör ner i grytan. Vänd ner lite smör i den nykokta potatisen.
Servera citrondoftande fiskgryta med smörslungad potatis, babyspenat och citronklyfta.
Smaklig måltid!