Dhal - indisk linsgryta med päronraita och naanbröd
Nytt recept
Under 30 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Palsternacka
½ st
Olja
Curry
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Malen kanel
½ tsk
Tomatpuré
1 msk
Röda linser
120 g
Vatten
1 dl
Krossade tomater
1 förp
Kokosmjölk
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Sambal oelek
1 tsk
Salt
1 krm
Päron
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Mynta
10 g
Naanbröd
1 förp
Mynta
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 748 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 99 g
- Protein:
- 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Hacka bananschalottenlök och vitlök. Grovriv palsternacka. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och palsternacka ca 2 min. Tillsätt curry, malen koriander och malen kanel, fräs ytterligare ca 1 min. Rör ner tomatpuré, röda linser, vatten, krossade tomater, kokosmjölk, smulad grönsaksbuljong, sambal oelek och salt. Koka ca 10 min, tills linserna är mjuka. Smaka av med salt.
Tärna päron fint och lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar. Finstrimla mynta och blanda ner i raitan.
Värm naanbröd enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka mynta och strö över linsgrytan. Servera dhal med päronraita och varma naanbröd.
Smaklig måltid!