Laktosfri
Coq au vin
Kycklinggryta med rött vin, bacon och salviastekt gnocchi4.17 (310)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kinesisk soja
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
- vitlök
Champinjoner
250 g
Gul lök
1 st
Bacon
1 förp
Kycklingfilé
300 g
Smör
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Salt
1 krm
Vetemjöl
¾ msk
Rött matlagningsvin
2 dl
Vatten
1 ½ dl
Kinesisk soja
2 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Potatisgnocchi
250 g
Olivolja
Smör
Torkad salvia
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 735 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 58 g
- Protein:
- 53 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Lägg potatisgnocchi i en bunke med kallt vatten. Låt stå ca 15 min.
Halvera champinjoner och klyfta gul lök. Strimla bacon och skär kycklingfilé i mindre bitar.
Fräs bacon i en torr stekpanna tills det har fått fin färg och är frasigt. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Fräs kyckling och champinjoner i en traktörpanna eller stekpanna med smör ca 3 min. Tillsätt lök och pressad vitlök, stek ytterligare ca 2 min. Krydda med torkad timjan och salt. Pudra över vetemjöl. Blanda ner stekt bacon, rött matlagningsvin, vatten, kinesisk soja och kycklingbuljong. Låt sjuda under lock ca 12 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Häll av gnocchin. Hetta upp olivolja och en klick smör i en stekpanna. Stek gnocchin frasig ca 4 min. Krydda med torkad salvia, salt och nymald svartpeppar, stek ytterligare ca 1 min.
Servera kycklinggryta "Coq au vin" med salviastekt gnocchi.
Smaklig måltid!