Coq au vin - Kycklinggryta med rött vin, bacon och salviastekt gnocchi
Laktosfri

Coq au vin

Kycklinggryta med rött vin, bacon och salviastekt gnocchi
4.17 (310)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kinesisk soja
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
  • vitlök
Champinjoner
250 g
Gul lök
1 st
Bacon
1 förp
Kycklingfilé
300 g
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vitlök
2 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Salt
1 krm
Vetemjöl
¾ msk
(Vete)
Rött matlagningsvin
2 dl
(Svaveldioxid)
Vatten
1 ½ dl
Kinesisk soja
2 tsk
(Sojabönor)
Kycklingbuljong
½ påse
Potatisgnocchi
250 g
(Vete)
Olivolja
Smör
(Mjölk)
Torkad salvia
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
735 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
58 g
Protein:
53 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Lägg potatisgnocchi i en bunke med kallt vatten. Låt stå ca 15 min.
 Halvera champinjoner och klyfta gul lök. Strimla bacon och skär kycklingfilé i mindre bitar. 
Fräs bacon i en torr stekpanna tills det har fått fin färg och är frasigt. Låt rinna av på lite hushållspapper.
 Fräs kyckling och champinjoner i en traktörpanna eller stekpanna med smör ca 3 min. Tillsätt lök och pressad vitlök, stek ytterligare ca 2 min. Krydda med torkad timjan och salt. Pudra över vetemjöl. Blanda ner stekt bacon, rött matlagningsvin, vatten, kinesisk soja och kycklingbuljong. Låt sjuda under lock ca 12 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
 Häll av gnocchin. Hetta upp olivolja och en klick smör i en stekpanna. Stek gnocchin frasig ca 4 min. Krydda med torkad salvia, salt och nymald svartpeppar, stek ytterligare ca 1 min. 
Servera kycklinggryta "Coq au vin" med salviastekt gnocchi. 
Smaklig måltid!