Utan gluten
Citronmarinerad fläskytterfilé
med grekisk gurksallad4 (75)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Ruccola
30 g
Citron
1 st
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fläskytterfilé
300 g
Rivet citronskal
Rödlök
½ st
Snacksoliver
1 förp
Gurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 573 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 44 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Vill du grilla, tänd grillen! Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera småpotatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta ca 25 min, tills potatisen fått fin färg och är mjuk. Blanda med ruccola vid servering.
Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och lägg i en skål (spara skalet till gurksalladen). Pressa saften från halva citronen i en bunke och tillsätt pressad vitlök, torkad timjan, olivolja, flytande honung, salt och nymald svartpeppar. Skiva fläskytterfilé i cm-tjocka skivor och blanda ner i marinaden.
Finhacka rödlök, skiva snacksoliver och skär gurka i bitar. Lägg allt i skålen med rivet citronskal och blanda ner matyoghurt, salt och nymald svartpeppar.
Grilla eller stek köttet ca 3 min per sida tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Klyfta den återstående citronhalvan. Servera citrongrillad fläskytterfilé med grekisk gurksallad, ruccolapotatis och citronklyfta.
Smaklig måltid!