Laktosfri
Färska vietnamesiska vårrullar med räkor, koriander och mango
Nytt recept
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Kräftdjur·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- vitvinsvinäger
Glasnudlar
½ förp
Rispapper
1 förp
Ingefära
½ bit
Hoisinsås
⅓ dl
Japansk soja
90 ml
Socker
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Sesamolja
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
Morot
1 st
Avokado
1 st
Mango
1 st
Gurka
½ st
Salladslök
½ förp
Koriander
20 g
Babyspenat
30 g
Räkor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 917 kcal
- Fett:
- 14 g
- Kolhydrater:
- 178 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka glasnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt. Klipp i mindre bitar och lägg i en skål.
Finriv ca 1 msk ingefära och lägg i en skål. Blanda ner hoisinsås, japansk soja, socker, vitvinsvinäger, sesamolja och chili flakes.
Skala och skär morot, avokado och mango i tunna stavar. Skär även gurka och salladslök i tunna stavar. Plocka koriander, skölj babyspenat och häll av räkor. Lägg allt i skålar eller på ett serveringsfat.
Ställ alla grönsaker, nudlar och Filips favoritsås på bordet.
Fyll en stor skål eller stekpanna med kokande vatten och ställ på bordet. Doppa rispappret i ca 20-30 sek för att det ska bli mjukt, ett papper i taget. Låt rispappret rinna av något. Fyll sedan med önskad fyllning och rulla ihop. Servera med Filips favoritsås!
Smaklig måltid!