Färska vietnamesiska vårrullar med räkor, koriander och mango
Laktosfri

Färska vietnamesiska vårrullar med räkor, koriander och mango

Nytt recept
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Kräftdjur
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • vitvinsvinäger
Glasnudlar
½ förp
Rispapper
1 förp
Ingefära
½ bit
Hoisinsås
⅓ dl
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Japansk soja
90 ml
(Sojabönor)
Socker
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Chili flakes
½ tsk
Morot
1 st
Avokado
1 st
Mango
1 st
Gurka
½ st
Salladslök
½ förp
Koriander
20 g
Babyspenat
30 g
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
917 kcal
Fett:
14 g
Kolhydrater:
178 g
Protein:
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka glasnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt. Klipp i mindre bitar och lägg i en skål.
 Finriv ca 1 msk ingefära och lägg i en skål. Blanda ner hoisinsås, japansk soja, socker, vitvinsvinäger, sesamolja och chili flakes.
Skala och skär morot, avokado och mango i tunna stavar. Skär även gurka och salladslök i tunna stavar. Plocka koriander, skölj babyspenat och häll av räkor. Lägg allt i skålar eller på ett serveringsfat.
Ställ alla grönsaker, nudlar och Filips favoritsås på bordet.
Fyll en stor skål eller stekpanna med kokande vatten och ställ på bordet. Doppa rispappret i ca 20-30 sek för att det ska bli mjukt, ett papper i taget. Låt rispappret rinna av något. Fyll sedan med önskad fyllning och rulla ihop. Servera med Filips favoritsås!
Smaklig måltid!