Chili sin carne med quesadillas

Mexiko

Löpefri

Chili sin carne med quesadillas

Nytt recept
Under 25 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • vitlök
Svarta bönor
1 förp
Majs
1 förp
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Spiskummin
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Chili flakes
1 krm
Salt
1 krm
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Balsamvinäger
1 msk
Minitortilla
1 förp
(Vete)
Riven ost
75 g
(Mjölk, Laktos)
Chili flakes
Matyoghurt
¾ dl
(Mjölk, Laktos)
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
Energi:
723 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
93 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Häll av och skölj svarta bönor och majs. Tärna gul lök och tomat.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, chili flakes och salt ca 2 min. Rör ner bönor, majs, krossade tomater, vatten, smulad grönsaksbuljong och balsamvinäger. Sjud ca 10 min under lock. Rör ner tärnad tomat. Smaka av med lite salt.
Lägg hälften av tortillabröden på arbetsbänken. Fördela riven ost och lite chili flakes (efter smak) över bröden. Lägg på resterande bröd som lock. Hetta upp en torr stekpanna. Stek bröden ca 1 min per sida så de får fin färg och osten smälter. 
Servera chili sin carne med varma quesadillas och matyoghurt. Toppa med lite chili flakes!
Smaklig måltid!