Chili con carne med kalkonfärs och ris
Utan gluten

Chili con carne med kalkonfärs och ris

3.76 (89)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Tomat
2 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
1 tsk
Kalkonfärs
300 g
Linas tre kryddor
½ förp
Socker
½ tsk
Krossade tomater
½ förp
Vatten
½ dl
Kidneybönor (190 g)
1 förp
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
150 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
689 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
81 g
Protein:
43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Dela tomat i grova bitar. Skiva röd paprika. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs tomat, paprika och kalkonfärs ca 3 min.
Tillsätt Linas tre kryddor, socker, krossade tomater och vatten. Sjud på svag värme ca 10 min.
Häll av och skölj kidneybönor. Blanda ner i grytan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera chili con carne med nykokt ris och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!