Utan gluten
Chili con carne med kalkonfärs och ris
3.76 (89)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Tomat
2 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
1 tsk
Kalkonfärs
300 g
Linas tre kryddor
½ förp
Socker
½ tsk
Krossade tomater
½ förp
Vatten
½ dl
Kidneybönor (190 g)
1 förp
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
150 g
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 689 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Dela tomat i grova bitar. Skiva röd paprika. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs tomat, paprika och kalkonfärs ca 3 min.
Tillsätt Linas tre kryddor, socker, krossade tomater och vatten. Sjud på svag värme ca 10 min.
Häll av och skölj kidneybönor. Blanda ner i grytan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera chili con carne med nykokt ris och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!