Chicken satay - Currywokad kyckling med jordnötter, kokosmjölk och broccoli
Utan gluten
Laktosfri

Chicken satay - Currywokad kyckling

med jordnötter, kokosmjölk och broccoli
Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Jasminris
150 g
Bananschalottenlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Jordnötter
20 g
(Jordnötter)
Malen ingefära
1 tsk
Socker
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Vatten
½ dl
Kokosmjölk
1 dl
Vitvinsvinäger
½ tsk
Kycklinglårfilé
350 g
Bananschalottenlök
½ st
Broccoli
1 st
Olja
Curry
1 tsk
Salt
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Japansk sojasås
(Sojabönor)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
737 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
71 g
Protein:
50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Fräs i en liten kastrull med lite neutral olja tillsammans med jordnötter ca 2 min. Tillsätt malen ingefära, socker, sambal oelek, japansk soja, vatten och kokosmjölk. Låt sjuda ca 6 min. Mixa med stavmixer. Smaka av med en liten skvätt vitvinsvinäger.
Skär kycklinglårfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm. Klyfta bananschalottenlök. Skär broccoli i buketter och finstrimla stammen.
 Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna. Tillsätt kycklingen och krydda med curry och salt. Låt fräsa ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg över kycklingen på ett fat, men låt woken stå. Tillsätt broccoli, lök och pressad vitlök till woken. Låt fräsa ca 2 min. Tillsätt den stekta kycklingen och smaka av med lite japansk soja. Blanda runt.
Servera currywokad kyckling med jasminris och sataysås.
Smaklig måltid!