Utan gluten
Laktosfri
Chicken satay - Currywokad kyckling
med jordnötter, kokosmjölk och broccoliNytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- sambal oelek
- socker
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Jasminris
150 g
Bananschalottenlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Jordnötter
20 g
Malen ingefära
1 tsk
Socker
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Japansk sojasås
1 msk
Vatten
½ dl
Kokosmjölk
1 dl
Vitvinsvinäger
½ tsk
Kycklinglårfilé
350 g
Bananschalottenlök
½ st
Broccoli
1 st
Olja
Curry
1 tsk
Salt
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Japansk sojasås
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 737 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 71 g
- Protein:
- 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Fräs i en liten kastrull med lite neutral olja tillsammans med jordnötter ca 2 min. Tillsätt malen ingefära, socker, sambal oelek, japansk soja, vatten och kokosmjölk. Låt sjuda ca 6 min. Mixa med stavmixer. Smaka av med en liten skvätt vitvinsvinäger.
Skär kycklinglårfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm. Klyfta bananschalottenlök. Skär broccoli i buketter och finstrimla stammen.
Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna. Tillsätt kycklingen och krydda med curry och salt. Låt fräsa ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg över kycklingen på ett fat, men låt woken stå. Tillsätt broccoli, lök och pressad vitlök till woken. Låt fräsa ca 2 min. Tillsätt den stekta kycklingen och smaka av med lite japansk soja. Blanda runt.
Servera currywokad kyckling med jasminris och sataysås.
Smaklig måltid!